Vedic Art Atelier Bree biedt volgende cursussen aan:

Basiscursus:

Je vaart doorheen de 17 principes van Vedic Art via kennis, verhalen en  eenvoudig inspirerende teken-en schilderopdrachten. Via je eigen creatiefproces ervaar je hoe creativiteit in kunst en leven verweven zijn. Meer en meer kom je in contact  met je eigen zelf en ontdek je een vreugdevolle verwondering, zelfvertrouwen en voldoening.

Vervolgcursus:

In deze cursus gaan we dieper in op de 17 Vedic Art principes van kunst en leven. De verdieping ligt op het niveau van kennis en ervaring waardoor men dieper kan duiken in het eigen creatief proces. Principes worden herzien met toevoegingen , met vrije toepassingen of met nieuwe opdrachten. Je eigen authentieke uitdrukking wordt verrijkt terwijl je inzicht in je zelf je nieuwe energie en ruimte biedt. Een wonderbaaarlijk tocht naar meer heelheid in het leven.

Familiecursus voor kinderen (kindercursus) en (groot)ouders:

De Vedic Art principes worden op een speelse manier verkend, aan de hand van verhalen en opdrachten die aangepast zijn aan de jonge leeftijd. Ouders volgen zowel de kindercursus als de basiscursus.

 

 

AGENDA ZOMER 2018:

Tentoonstelling  NATUUR VERBINDT

Waar: Mariahof, Mariahofstraat 51  te 3960 Bree, Beek

Wanneer: Te bezichtigen vanaf 24 juni  tot 1 september, elke zondag van 14 tot 17 u. In juli en augustus tevens op woensdag van 14 tot 17u.

Bij mooi weer kan je de deelnemende kunstenaars ontmoeten op zondag, schilderend in het domein Mariahof van Natuurpunt.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen  PESCHEN Photography en groep VEDIC-ART-ATELIER BREE.

Met dank aan Natuurpunt en Stad Bree.


Kennismakingsworkshops

Waar: Mariahof, Mariahofstraat te 3960 Bree, Beek

Wanneer: zondag 22 juli of zondag 19 augustus van 14u tot 17u

Prrijs: 25 euro per workshop (inclusief materiaal)Vakantiecursus: Vedic Art Atelier  Bree  Basiscursus  of  vervolgcursus

Waar: Vedic Art Atelier Bree, Meeuwerkiewel 51, 3960 Bree

Wanneer: Van 9 juli tot 13 juli van 10 u tot 16 u

Cursusprijs:  220 euro. Materiaal zelf te voorzienVedic Art vakantiecursus  Frankrijk

Waar: Ecolonie, Vogezen, Frankrijk

www.ecolonie.org

Wanneer: Van 5 augustus tot 10 augustus

Cursusprijs: 220 euro. Inclusief materiaal.Najaarscursus: Vedic Art Atelier Bree  Basisicursus

Waar: Vedic Art Atelier Bree, Meeuwerkiewel 51, 3960 Bree

Wanneer: Zondag 2, 16, 23, 30 september en 7 oktober van 13u30 tot 18u

Cursusprijs: 220 euro

Het is mogelijk de eerste les op 2 september als kennismakingsles te volgen en vervolgens te beslissen of je verder wil doen (45 euro)


INFO & INSCHRIJVEN:

Vedic Art Atelier Bree
Gerda Stienaers en Gitta Weytjens
Meeuwerkiezel 51
3960 Bree

 

Gerda Stienaers 0497 76 76 31/  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Gitta Weytjens 0497 91 63 65 / Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.vedicart.be

 


SCHILDERMATERIALEN:

Benodigheden voor de eerste les:

 • Een notaboekje. De Vedic Art cursus stamt uit een mondelinge traditie. Er worden dus geen nota’s uitgedeeld. Je kan wel je eigen aantekeningen maken.

 • Een potlood
 • Tekenpapier

 • Karton van allerlei formaat (mag van oude dozen e.d. zijn).
 • Papier van allerlei diktes, formaten, structuren (wat je nog in huis hebt)
 • Eventueel oude rollen behangpapier.

 • Pastelkrijtjes (als je die hebt)
 • Eén schilderdoek op kader (voordelig te verkrijgen bij Action, Blokker. Soms acties in Aldi en Lidl, …)
 • Glitters, veertjes, lintjes, bloemetjes, kralen, stofjes, papieren servetten, koordjes… (alles wat jij leuk vindt, wat ‘opplakbaar’ is)


Voor de volgende lessen:

 • Verf: je mag alle soorten verf gebruiken (acryl, olie, pastel, water). Als je geen ervaring hebt met het gebruik van verf, is acrylverf voor de cursus het meest aanbevolen. Met de basiskleuren rood, geel , blauw en daarbij wit en zwart kom je al een heel eind. Je kan je eventueel een set van kleine tubes verf aanschaffen. Bij Action, Lidl, Blokker, Aldi, etc. vind je vaak een zeer betaalbaar aanbod. Als je jezelf wil verwennen kan je voor een beter merk kiezen, te verkrijgen in hobbywinkels.

 • Minimum vier schilderdoeken op kader, waarvan één groot (min 70 bij 90 cm) en drie andere waarvan je de afmeting zelf mag kiezen.


 Cursussen in Zweden op het eiland Öland

Ieder jaar tijdens de zomermaanden van eind juni tot eind augustus kan men in Zweden zowel de basiscursus, de vervolgcursus als de lerarenopleiding volgen bij de familie Källman op Öland. De cursussen starten telkens op zaterdagavond en lopen tot en met vrijdag. Inbegrepen is een bezoek aan de tentoonstelling van de kunstwerken van Curt Källman en zijn zoon Johannes. Tevens kan men op de laatste dag een tour maken langs alle locaties en daar de werken van de vele cursisten bewonderen.

Öland is werkelijk een prachtig eiland. Het zuidelijk deel waar de cursussen doorgaan, is zeer dun bevolkt, wijds en puur van lucht. Er lijkt een speciale energie te hangen.

De schildercursussen worden gegeven in een viertal schuren die 10 à 15 km van mekaar verwijderd zijn. Ook de verblijven liggen verspreid. Er zijn kamers te huur met gemeenschappelijke keuken en badkamer. Of je kan kiezen voor een appartement of studio. Eén supermarkt vind je in dit zuidelijk deel, waar alles wat je nodig hebt, te verkrijgen is.

Als je uit het vliegtuig stapt kan je per autobus of huurauto ter bestemming geraken want het eiland is door een brug verbonden met het vasteland. Ter plaatse zijn er fietsen te huur. Fietsen is de ideale manier om het landschap te verkennen en de vreugdevolle atmosfeer van het eiland in je op te nemen.

Öland en de Vedic Art cursus: deze combinatie is een aparte hartverwarmende ervaring die in je herinnering opgeslagen blijft.
Werken van onze cursisten:
SL271848 SL271850 SL271855 SL271858 SL271860


Een punt, een lijn, een penseelstreek en nog één en nog één en je bent begonnen. Zo eenvoudig is het.

 

In de cursussen van Vedic Art word je niet verteld hoe te schilderen maar ze helpen je te herinneren hoe te schilderen. Er zijn geen eisen, we leren geen techniek. Techniek zal vanzelf ontstaan zonder aparte oefening. Maar vanaf het allereerste begin van de cursus is er al expressie. Het is een bijzondere methode: één lijn, één penseelstreek en dan nog één en nog één en je bent begonnen, zo eenvoudig is het.

 

Ga mee doorheen de 17 principes. En kunst en leven komen bij mekaar, worden één.

 

Vedic Art is voor iedereen, met of zonder enige voorkennis van welke kunstvorm dan ook en met of zonder de bedoeling een kunstwerk voort te brengen. Het is kunst en/of levenskunst. Vedic Art is voor iedereen die zijn creativiteit wil gebruiken om diepere verbinding met zichzelf te ontwikkelen.

 

Misschien ben je een kunstenaar, misschien word je een kunstenaar.

Wat je zeker kan worden door Vedic Art is “an Artist of Life”, een levenskunstenaar.