Een punt, een lijn, een penseelstreek en nog één en nog één en je bent begonnen. Zo eenvoudig is het.

In de cursussen van Vedic Art wordt je niet verteld hoe te schilderen maar ze helpen je je te herinneren hoe te schilderen. Er zijn geen eisen, we leren geen techniek. Techniek zal vanzelf ontstaan zonder aparte oefening. Maar vanaf het allereerste begin van de cursus is er al expressie. Het is een bijzondere methode: één lijn, één penseelstreek en dan nog één en nog één en je bent begonnen, zo eenvoudig is het.

Ga mee doorheen de 17 principes. En kunst en leven komen bij mekaar, worden één.

Vedic Art is voor iedereen, met of zonder enige voorkennis van welke kunstvorm dan ook en met of zonder de bedoeling een kunstwerk voort te brengen. Het is kunst en/of levenskunst. Vedic Art is voor iedereen die zijn creativiteit wil gebruiken om diepere verbinding met zichzelf te ontwikkelen.

Misschien ben je een kunstenaar, misschien word je een kunstenaar.
Wat je zeker kan worden door Vedic Art is “an Artist of Life”, een levenskunstenaar.

 

SL271843
Deelnemsters van een vorige cursus

Cursus

Heb je wel eens ooit gevoeld dat je  met kleur en verf aan de slag wil gaan, maar heb je nog nooit of zelden een penseel in je handen gehad? Of heb je reeds een teken- of schilderopleiding achter de rug en zou je je meer op expressie en minder op de vorm willen focussen?

Of wil gewoon ontdekken wat het creatiefproces van Vedic Art in je leven kan doen?


We bieden in najaar  2017 verschillende lessenreeksen aan. Een lessenreeks omvat om en bij 28 lesuren

Basis en opvolgingscursus: door uitbreiding van het atelier worden deze cursussen een tijdje uitgesteld

Herfstvakantie: familiecursus : kinderen met papa en/of mama en/of oma, opa en/of tante, oom: maandag 30 oktober-vrijdag 3 november 13u-18u

De eerste les kan gevolgd worden als kennismakingsles waarna men beslist of men wil verder gaan met de cursus.

CURSUSBESCHRIJVING

Basiscursus

Je vaart doorheen de 19 principes van Vedic Art via kennis, verhalen . eenvoudig inspirerende teken-en schilderopdrachten. Via je eigen creatiefproces ervaar je hoe creativiteit in kunst en leven verweven zijn. Meer en meer kom je in contact  met je eigen zelf en ontdek je een vreugdevolle verwondering, zelfvertrouwen en voldoening.

Vervolgcursus

In deze cursus gaan we dieper in op de 17 Vedic Art principes van kunst en leven. De verdieping ligt op het niveau van kennis en ervaring waardoor men dieper kan duiken in het eigen creatief proces. Principes worden herzien met toevoegingen , met vrije toepassingen of met nieuwe opdrachten. Je eigen authentieke uitdrukking wordt verrijkt terwijl je inzicht in je zelf je nieuwe energie en ruimte biedt. Een wonderbaaarlijk tocht naar meer heelheid in het leven.

Familiecursus :Zie promotieprijs

Volwassen kinderen volgen samen op een speelse manier de tocht doorheen de kennis van 17 Vedc Art principes. en terwijl de kleine en jongeren zich gaan uitdrukken in opdrachten of spel krijgen volwassenen de basiscursus zoals hoger beschreven. De waarde van een familiecursus is dat men met de principes een gzamenlijke levenstaal gaaat hanteren.

Het is mogelijk de eerste les als kennismakingsles te volgen en vervolgens te beslissen of je verder wil doen

INFO & INSCHRIJVEN:
Gitta Weytjens
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 0497 91 63 65
www.vedicart.be


BIJDRAGE:

NORMAAL: Volledige cursus: volwassenen 220 euro            kinderen 6-13 jaar 95 euro                 jongeren 14-18 jaar 150 euro
Kennismakingsles: 50 euro
Prijs is exclusief schildermateriaal

PROMOTIEPRIJS: voor de eerste familiecursus is de prijs 220 euro per duo.

WAAR:

Vedc Art atelier
Gerda Stienaers en Gitta Weytjens
Meeuwerkiezel 51
3960 Bree

 

Benodigdheden voor de eerste les:

Als je bepaalde benodigheden niet hebt kan je uit de "grote doos" nemen

 • Een notaboekje.

De Vedic Art cursus stamt uit een mondelinge traditie. Er worden dus geen nota’s uitgedeeld. Je kan wel je eigen aantekeningen maken.

 • Een potlood
 • Tekenpapier

 • Karton van allerlei formaat (mag van oude dozen e.d. zijn).
 • Papier van allerlei diktes, formaten, structuren (wat je nog in huis hebt)
 • Eventueel oude rollen behangpapier.

 • Pastelkrijtjes (als je die hebt)
 • Eén schilderdoek op kader (voordelig te verkrijgen bij Action, Blokker. Soms acties in Aldi en Lidl, …)
 • Glitters, veertjes, lintjes, bloemetjes, kralen, stofjes, papieren servetten, koordjes… (alles wat jij leuk vindt, wat ‘opplakbaar’ is)Voor de volgende lessen:

 • Verf: je mag alle soorten verf gebruiken (acryl, olie, pastel, water). Als je geen ervaring hebt met het gebruik van verf, is acrylverf voor de cursus het meest aanbevolen.

Met de basiskleuren rood, geel , blauw en daarbij wit en zwart kom je al een heel eind. Je kan je eventueel een set van kleine tubes verf aanschaffen. Bij Action, Lidl, Blokker, Aldi, etc. vind je vaak een zeer betaalbaar aanbod. Als je jezelf wil verwennen kan je voor een beter merk kiezen, te verkrijgen in hobbywinkels.

 • Minimum vier schilderdoeken op kader, waarvan één groot (min 70 bij 90 cm) en drie andere waarvan je de afmeting zelf mag kiezen.


En verder

 • Draag kleding die een spatje verf kan verdragen. We gaan ook een oefening buiten doen, indien het weer dit toelaat. Zorg best voor aangepaste kleding en. schoenen.

 • Thee, koffie, koekjes zijn voorzien.

 • Betaling kan ter plekke.

We kijken er heel erg naar uit om deze cursus te geven en met jullie te delen. Het is een creatieve ontdekkingstocht en een vreugdevolle verrijking voor jezelf.

Héél graag tot dan,

Gerda en GittaCursussen in Zweden op het eiland Öland

Ieder jaar tijdens de zomermaanden van eind juni tot eind augustus kan men in Zweden zowel de basiscursus, de vervolgcursus als de lerarenopleiding volgen bij de familie Källman op Öland. De cursussen starten telkens op zaterdagavond en lopen tot en met vrijdag. Inbegrepen is een bezoek aan de tentoonstelling van de kunstwerken van Curt Källman en zijn zoon Johannes. Tevens kan men op de laatste dag een tour maken langs alle locaties en daar de werken van de vele cursisten bewonderen.

Öland is werkelijk een prachtig eiland. Het zuidelijk deel waar de cursussen doorgaan, is zeer dun bevolkt, wijds en puur van lucht. Er lijkt een speciale energie te hangen.

De schildercursussen worden gegeven in een viertal schuren die 10 à 15 km van mekaar verwijderd zijn. Ook de verblijven liggen verspreid. Er zijn kamers te huur met gemeenschappelijke keuken en badkamer. Of je kan kiezen voor een appartement of studio. Eén supermarkt vind je in dit zuidelijk deel, waar alles wat je nodig hebt, te verkrijgen is.

Als je uit het vliegtuig stapt kan je per autobus of huurauto ter bestemming geraken want het eiland is door een brug verbonden met het vasteland. Ter plaatse zijn er fietsen te huur. Fietsen is de ideale manier om het landschap te verkennen en de vreugdevolle atmosfeer van het eiland in je op te nemen.

Öland en de Vedic Art cursus: deze combinatie is een aparte hartverwarmende ervaring die in je herinnering opgeslagen blijft.
Werken van onze cursisten:
SL271848 SL271850 SL271855 SL271858 SL271860


Een punt, een lijn, een penseelstreek en nog één en nog één en je bent begonnen. Zo eenvoudig is het.

 

In de cursussen van Vedic Art word je niet verteld hoe te schilderen maar ze helpen je te herinneren hoe te schilderen. Er zijn geen eisen, we leren geen techniek. Techniek zal vanzelf ontstaan zonder aparte oefening. Maar vanaf het allereerste begin van de cursus is er al expressie. Het is een bijzondere methode: één lijn, één penseelstreek en dan nog één en nog één en je bent begonnen, zo eenvoudig is het.

 

Ga mee doorheen de 17 principes. En kunst en leven komen bij mekaar, worden één.

 

Vedic Art is voor iedereen, met of zonder enige voorkennis van welke kunstvorm dan ook en met of zonder de bedoeling een kunstwerk voort te brengen. Het is kunst en/of levenskunst. Vedic Art is voor iedereen die zijn creativiteit wil gebruiken om diepere verbinding met zichzelf te ontwikkelen.

 

Misschien ben je een kunstenaar, misschien word je een kunstenaar.

Wat je zeker kan worden door Vedic Art is “an Artist of Life”, een levenskunstenaar.