Gerda Maria

Gerda Maria volgde zowel de basiscursus als opvolgingscursus en de lerarenopleiding in Öland, Zweden en had het geluk de kunstenaar Curt Källman enkele malen te ontmoeten.
"De vreugde van het creatieve proces, van het scheppen, druk ik uit in verschillende kunstvormen: schilderijen op canvas, geschilderde wandtapijten op vilt en ander textiel, en beschilderde vilten voorwerpen. Gedichten ontstaan dikwijls als het ware vanzelf als een andere uitdrukkingsvorm van het in contact komen met je diepe bron, moeiteloze, tijdloze aanwezigheid.
Deze uitgedrukte vreugde wil ik overbrengen en delen.
Geniet van het kijken naar de kunstwerken en de bijhorende gedichten.
Deze kunstwerken zijn ook te koop en kunnen hier besteld worden."

foto-gerda

Gitta: Vedic Art Teacher

Gitta  Weytjens volgde haar opleiding tot Vedic Art teacher op Öland in de zomer van 2010.

"Vedic Art  is voor mij een moeiteloze manier om contact maken met de creatieve bron die in mijzelf (en ieder mens) op natuurlijke wijze aanwezig is. Tijdens de cursusuren ervaar ik een tijdloze aanwezigheid, een genieten van het schilderen dat niet resultaatgericht is maar een blije verwondering wekt over datgene wat er ontstaat.

Het is mooi om deze oeroude kennis te mogen doorgeven én anderen met dezelfde verwondering te zien genieten van het in gang zetten van hun eigen creatief proces."