Gert

Gert Stienaers volgde zowel de basiscursus als opvolgingscursus en de lerarenopleiding in Öland, Zweden en had het geluk de kunstenaar Curt Källman enkele malen te ontmoeten. Familiecursus en kindercursus heft ze  samen met Gitta (dochter) gevolgd in dezomer van 2017.
"De vreugde van het creatieve proces, van het scheppen, druk ik uit in verschillende kunstvormen: schilderijen op canvas, geschilderde wandtapijten op vilt en ander textiel, en beschilderde vilten voorwerpen. Gedichten ontstaan dikwijls als het ware vanzelf als een andere uitdrukkingsvorm van het in contact komen met je diepe bron, moeiteloze, tijdloze aanwezigheid.
Deze uitgedrukte vreugde wil ik overbrengen en delen. Het geven van Vedic Art cursus izowel als het maken van een kunstwerk is telkens een intieme vreugde.""foto-gerda

Gitta: Vedic Art Teacher

Gitta  Weytjens volgdebasiscursus bij Gert ( haar maama)  en de  haar opleiding tot Vedic Art teacher op Öland in de zomer van 2010.

Familiecursus en kindercursus heeft ze met Gert ( moeder)  gevolgd in de zomer van 2017.

"Vedic Art  is voor mij een moeiteloze manier om contact maken met de creatieve bron die in mijzelf (en ieder mens) op natuurlijke wijze aanwezig is. Tijdens de cursusuren ervaar ik een tijdloze aanwezigheid, een genieten van het schilderen dat niet resultaatgericht is maar een blije verwondering wekt over datgene wat er ontstaat.

Het is mooi om deze oeroude kennis te mogen doorgeven én anderen met dezelfde verwondering te zien genieten van het in gang zetten van hun eigen creatief proces."