6 Vedanga’s

Kaart niet beschikbaar

Datum
06/11/2023
10:00 - 16:00

6 Vedanga's
Adresse
Katriens yurt
Plankenbrugstraat 42
Ramsel

VEDIC ART 6 VEDANGA’S
4 maandagen: 6, 3, 20, 27/11/2023
10-16u
In een groene omgeving te Ramsel
Deze cursus is voor wie al wat meer ervaring met Vedic Art heeft en klaar is voor een diepere duik in de rivier van kunst & leven. Je hebt minstens een basis- en een vervolgcursus gevolgd, Vedic Art Back the point gevolgd hebben is een meerwaarde vooraleer deze cursus te volgen.
De termen ‘Veda’ en ‘Vedanga’s’ vinden hun oorsprong in het Sanskriet. ‘Veda’ vertegenwoordigt kennis, terwijl ‘Vedangas’ letterlijk vertaald kan worden als de “ledematen” van de Veda’s. Net zoals onze ledematen ons helpen handelingen uit te voeren, dienen de Vedanga’s als instrumenten om ons te ondersteunen.
Deze verdiepingscursus belicht elke Vedanga in relatie tot ons leven en onze artistieke expressie. Hoewel dit concept wellicht abstract en filosofisch lijkt, vormen de Vedanga’s instrumenten om een dieper begrip te krijgen van de 17 principes van de Vedic Art. Dit is een gelegenheid om het creatieve proces en de factoren die het beïnvloeden nog diepgaander te doorgronden. De Vedanga’s fungeren als hulpmiddelen om onze creatieve horizon te verbreden en ons te openen in zowel ons werk als ons dagelijks leven.